Eseménynaptár:

«   2021. augusztus  »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ifjúsági tűzoltók

Egyesületünk kiemelkedő célja a tűzoltás, műszaki mentés mellett az utánpótlás nevelés. 2011-ben újra indult az ifjúsági tagozat. A foglalkozásokon kiemelkedő szerepet kap az egészséges életmódra nevelés és a környezettudatos magatartás.

A kisiskolásoknak könnyedebb foglalkozást szervezünk, ez a "Lánglurkók" szakkör. Havonta egy alkalommal játékos formában ismerkednek a tűzoltófelszerelésekkel, azok használatával, a tűz veszélyeivel. Megtanulják a helyes magatartási formákat a veszélyhelyzetekben, illetve  tűz esetén. 


 

Minden héten pénteken, délután 16.00 órától az ifjúsági tűzoltó szolgálatra kerül sor. Ők már kiképzés szerűen, magasabb szinten sajátítják el a tűzoltóság, a tűzoltói feladatok és katasztrófavédelem elméleti és gyakorlati ismereteit. Előtérbe kerül a csapatmunka és a bajtársiasság is. 


 
Ifjúsági verseny


Az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági tagozata idén teljes létszámmal vett részt a Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny helyi fordulóján, Hernád településen. Általános iskolás korosztályban két csapat indult. Balog Zoárd, Boda Zoltán, Schlitt János és Takács Krisztián rutinos csapatmunkával (tavaly megyei 4. helyezett) érték el, hogy a verseny végén a dobogó második fokára állhattak. Kezdő csapatként az Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola színeiben indultak, de az ÖTE-t képviselték Molnár Krisztián, Katry Tamás, Árva Krisztián és Szabó Benedek, akik szintén szépen helytálltak és sikeresen teljesítették a 11 állomás feladatait. Középiskolás korosztályban a Micsinai Balázs, Sabján Flórián, Vangel Zoltán és Benkó Bence alkotta csapat ugyancsak második helyet érte el, így dobogósaink képviselhették a Monori Kirendeltséget Isaszegen, a verseny megyei fordulóján.

A győztes csapatoknak és felkészítőiknek (Tóth Zoltán és Mészáros Viktória) nem sok idejük volt pihenni, mivel a következő megmérettetés másnap került megrendezésre a Polgári Védelmi Kiképző bázison, ahol 10 állomást kellett leküzdeni. A feladatok között szerepelt árvízi védekezés, viharjelzés felismerése, biciklis ügyességi pálya, elsősegély nyújtási alapismeretek, elméleti teszt és persze a kihagyhatatlan tűzoltós állomások, ahol mindkét korosztály kiemelten szerepelt és külön dicséretben részesült az állomásvezetőktől. Az eredményhirdetésen középiskolás kategóriában a dobogó 3. fokát sikerült elfoglalni és a bronzérem mellett értékes ajándékokat bezsebelni. Az általános iskolás csapatok közül pedig Üllő ÖTE bizonyult a legjobbnak, hazahozta a megyei Vándorkupát és ezzel megnyerte a lehetőséget, hogy Pest megyét képviselje az országos döntőn.

Az Országos Rendőr és Tűzoltó nap alkalmával került megrendezésre a Városligetben a verseny végső fordulója, ahol szintén tanúbizonyságot kellett tenni felkészültségükről a gyerekeknek, és itt már az ország legjobb 19 csapatával mérték össze tudásukat. A verseny alkalmával több elméleti feladat mellett (INSARAG jelölések, polgári védelmi teszt, viharjelzés és térképismeret) szerepet kapott például az árvízi védekezés, ahol csapatmunkával egy buzgár ellen kellett megvédeni a veszélyeztetett területet, az elsősegélynyújtás, tűzoltó eszközfelismerés, illetve alapvezeték szerelése is. A verseny feladatok során kipróbálhatták a csapatok a falmászást és tanulhattak a túraútvonal jelölésekről is. Üllő ÖTE ifjúsági tűzoltói az első döntőjük napjának végén országos 3. hellyel, az ezzel járó éremmel és kupával térhettek haza, az egyesület hírnevét öregbítve.

Nagyon büszkék vagyunk az egész ifjúsági tagozatra!

Ifjúsági tagozatvezetők

http://pest.katasztrofavedelem.hu/hirek/3346-ifjusagi-verseny-orszagos-dontoje

 
 Képek a Galériában tekinthetők meg!


Ifjúsági Tűzoltók Galéria

Weblapkészítés: Eco-Webdesign Kft.

:: © 2011 Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület | www.ulloote.hu | Minden jog fenntartva! ::